Isparta Sütçüler Yazılı Kanyon / Türkiyede'ki Kanyonlar ve Vadiler - Antalya Çıkışlı Turlar ... / Şimdi diyeceksiniz ki isparta zaten akdeniz bölgesinde değil mi ?

Isparta Sütçüler Yazılı Kanyon / Türkiyede'ki Kanyonlar ve Vadiler - Antalya Çıkışlı Turlar ... / Şimdi diyeceksiniz ki isparta zaten akdeniz bölgesinde değil mi ?. Yazılı kanyon tabiat parkısütçüler ilçesine. Şayet isparta ve yazılı kanyon milli parkı, sütçüler hakkında biraz bilgi lazımsa; Yazılı kanyon milli parkı ile aynı posta kodu olan yerler 1989 tarihinde milli park ilan edilmiş. Çandır köyü / sütçüler / isparta.

Yazılı denmesinin sebebi kanyonda büyük bir kaya üzerinde eski yunan şairlerinden epiktetos'un hür i̇nsan üzerine bir. Helenistik dönemde kurulduğu bilinen adada'dan (sütçüler) alanya'ya kadar uzanan tarihi. Yazılı kanyon tabiat parkı sütçüler ilçesine 10 km. Yazılı kanyon, isparta'nın sütçüler ilçesine bağlı olan çandır köyü mevkiilerinde yer almaktadır. Yazılı kanyon (sütçüler, isparta) tabiat parkı'nın turizm açısından önemi ve kullanımı.

turist rehberi: YAZILI KANYON ZAMANI
turist rehberi: YAZILI KANYON ZAMANI from lh6.googleusercontent.com
1989 yılında milli parkı ilan edilen yazılı kanyon tabiat parkı, kovada gölü milli parkı ile birlikte isparta ili sütçüler ilçesi sınırları içerisinde yer alan ülkemizin 2 güzel parkından biri. Yazılı kanyon tabiat parkısütçüler ilçesine. Yazılı kanyon ve tabiat parkı. Yazılı kanyon'a çok yakın olan ve yamaç paraşütü yapabileceğiniz sayılı yerlerden biri olan eğirdir'e geçebilirsiniz. Isparta'nın sütçüler ilçesi sınırları içerisinde gizli kalmış bir cennet olan yazılı kanyon tabiat parkı, buz gibi suyu, günübilik yazılı kanyon tabiat parkı içerisinde bulunan derenin suyu oldukça soğuk. Hatta sütçüler ve yazılı kanyon bölgesinde akdeniz bukalemunu bile görebilirsiniz. Şimdi diyeceksiniz ki isparta zaten akdeniz bölgesinde değil mi ? Isparta ili sütçüler ilçesi çandır köyü mülki hudutları içerisindedir.

Kanyon, sütçüler ilçesinin güneybatısında bulunur.

Yazılı kanyon tabiat parkı, kovada gölü milli parkı ile birlikte isparta ili sütçüler ilçesi sınırları içinde yer alan ülkemizin iki güzelliğinden biri. Yazılı kanyon, isparta ili sütçüler ilçesinde bulunan kanyon ve tabiat parkı. Isparta'nın sütçüler ilçesi, çandır mevkiinde bulunan yazılı kanyon un suları göksu ırmağının kaynağıdır. 600 ha.lık bir alanı kapsamaktadır. 05.09.1989 tarihindetabiat parkı olarak ilan edilmiştir. Bu yazıtlardan dolayı kanyona yazılı kanyon denilmektedir. Yazılı kanyon, isparta'nın sütçüler ilçesine bağlı olan çandır köyü mevkiilerinde yer almaktadır. Türkiye'nin en önemli tabiat parklarından birsi olan sütçüler yazılı kanyon tabiat parkında ziyaretçi sayısı artarak devam etmektedir. Yazılı kanyon tabiat parkı, isparta'nın sütçüler ilçe merkezine bağlı çandır köyünde bulunur. 1989 yılında milli parkı ilan edilen yazılı kanyon tabiat parkı, kovada gölü milli parkı ile birlikte isparta ili sütçüler ilçesi sınırları içerisinde yer alan ülkemizin 2 güzel parkından biri. Kanyonun derinliği 100 ile 400 m.dir. © 2021, yazılı kanyon tabiat parkı. 1989 tarihinde milli park ilan edilmiş.

Yazılı kanyon, isparta'nın sütçüler ilçesine bağlı olan çandır köyü mevkiilerinde yer almaktadır. Kanyona en yakın konaklama alternatifi, bağlı olduğu isparta'nın sütçüler ilçesi. Isparta sütçüler ilçesine 10 km. Köyü'nden sütçüler i̇lçesi'ne giden yolda, köy çıkışında yazılı kanyon'a ayrılan yol olarak alınmıştır. Isparta ili sınırları içinde bulunan yazılı kanyon tabiat parkı'nın zengin ve pırıl pırıl akan suyu göksu çayının kaynağını oluşturur.

Güncel Gündem: kanyon nedir?
Güncel Gündem: kanyon nedir? from 1.bp.blogspot.com
Kanyonun derinliği 100 ile 400 m.dir. Yazılı kanyon, isparta'nın sütçüler ilçesine bağlı olan çandır köyü mevkiilerinde yer almaktadır. Öncelikle isparta için koordinat bilgileri; 1989 tarihinde milli park ilan edilmiş. Şayet isparta ve yazılı kanyon milli parkı, sütçüler hakkında biraz bilgi lazımsa; Yazılı kanyon tabiat parkı, isparta'nın sütçüler ilçe merkezine bağlı çandır köyünde bulunur. Isparta araba kiralama seçeneklerinden faydalanarak, d685 üzerinden 1 saat 16 dakika içerisinde yazılı kanyon tabiat parkı'na ulaşabilirsiniz. 1989 yılında milli parkı ilan edilen yazılı kanyon tabiat parkı, kovada gölü milli parkı ile birlikte isparta ili sütçüler ilçesi sınırları içerisinde yer alan ülkemizin 2 güzel parkından biri.

Isparta'nın sütçüler ilçesi sınırları içerisinde gizli kalmış bir cennet olan yazılı kanyon tabiat parkı, buz gibi suyu, günübilik yazılı kanyon tabiat parkı içerisinde bulunan derenin suyu oldukça soğuk.

Yazılı kanyon nerede ve nasıl gidilir? Isparta ili sınırları içinde bulunan yazılı kanyon tabiat parkı'nın zengin ve pırıl pırıl akan suyu göksu çayının kaynağını oluşturur. Türkiye'nin en önemli tabiat parklarından birsi olan sütçüler yazılı kanyon tabiat parkında ziyaretçi sayısı artarak devam etmektedir. Isparta sütçüler ilçesine 10 km. 1989 yılında tabiat parkı olarak tescil edilmiştir. Çandır köyü / sütçüler / isparta. Türkiyemizin gezmeye görmeye değer yerlerinden yazılı kanyon, isparta iline bağlı sütçüler ilçesinde bulunmaktadır.yazılı kanyon, isparta ili sütçüler ilcesinde görmeye değer bir yer. Yazılı denmesinin sebebi kanyonda büyük bir kaya üzerinde eski yunan şairlerinden epiktetos'un hür i̇nsan üzerine bir. Köyü'nden sütçüler i̇lçesi'ne giden yolda, köy çıkışında yazılı kanyon'a ayrılan yol olarak alınmıştır. Kanyonun bulunduğu sütçüler ilçesi, isparta'ya 94 km uzaklıkta. Akdeniz bölgesinde isparta ili sütçüler ilçesi sınırları içerisindedir.bitki örtüsü, yaban hayatı çeşitliliği ve arkeolojik kaynakları ile eşsiz manzara güzelliğine sahip yörenin 600 hektarlık bölümü 1989 yılında. Bu yazıtlar nedeniyle kanyona yazılı kanyon denilmiştir. 1989 tarihinde milli park ilan edilmiş.

Yazılı kanyon ve tabiat parkı. 600 ha.lık bir alanı kapsamaktadır. Isparta sütçüler ilçesine 10 km. Yazılı kanyon, isparta ili sütçüler ilçesinde bulunan kanyon ve tabiat parkı. Türkiyemizin gezmeye görmeye değer yerlerinden yazılı kanyon, isparta iline bağlı sütçüler ilçesinde bulunmaktadır.yazılı kanyon, isparta ili sütçüler ilcesinde görmeye değer bir yer.

Yertürk - Türkiye'nin Doğa ve Kültür Arşivi
Yertürk - Türkiye'nin Doğa ve Kültür Arşivi from www.yerturk.com
Yazılı kanyon, isparta ili sütçüler ilçesinde bulunan kanyon ve tabiat parkı. Hatta sütçüler ve yazılı kanyon bölgesinde akdeniz bukalemunu bile görebilirsiniz. Yazılı kanyon milli parkı haritası isparta ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Yazılı kanyon ve tabiat parkı. Şimdi diyeceksiniz ki isparta zaten akdeniz bölgesinde değil mi ? Şayet isparta ve yazılı kanyon milli parkı, sütçüler hakkında biraz bilgi lazımsa; 1989 tarihinde milli park ilan edilmiş. Ama kanyon gezisine gelenlerin bir çoğu antalya'dan turlar ile gelmekte.

Isparta'nın sütçüler ilçesi, çandır mevkiinde bulunan yazılı kanyon un suları göksu ırmağının kaynağıdır.

Yazılı kanyon, isparta ili sütçüler ilçesinde bulunan kanyon ve tabiat parkı. Isparta'nın sütçüler ilçesi sınırları içerisinde gizli kalmış bir cennet olan yazılı kanyon tabiat parkı, buz gibi suyu, günübilik yazılı kanyon tabiat parkı içerisinde bulunan derenin suyu oldukça soğuk. 37.7626296, 30.5537527 ve hava durumu ise tahminen ile olacaktır. Yazılı kanyon'a çok yakın olan ve yamaç paraşütü yapabileceğiniz sayılı yerlerden biri olan eğirdir'e geçebilirsiniz. Isparta sütçüler ilçesine 10 km. 1989 tarihinde milli park ilan edilmiş. Yazılı kanyon tabiat parkı, kovada gölü milli parkı ile birlikte isparta ili sütçüler ilçesi sınırları içinde yer alan ülkemizin iki güzelliğinden biri. Yazılı kanyon ve tabiat parkı. Yazılı kanyon, isparta'nın sütçüler ilçesine bağlı olan çandır köyü mevkiilerinde yer almaktadır. Akdeniz bölgesinde isparta ili sütçüler ilçesi sınırları içerisindedir. Şayet isparta ve yazılı kanyon milli parkı, sütçüler hakkında biraz bilgi lazımsa; 05.09.1989 tarihindetabiat parkı olarak ilan edilmiştir. Isparta ili sınırları içinde bulunan yazılı kanyon tabiat parkı'nın zengin ve pırıl pırıl akan suyu göksu çayının kaynağını oluşturur.

Türkiyemizin gezmeye görmeye değer yerlerinden yazılı kanyon, isparta iline bağlı sütçüler ilçesinde bulunmaktadıryazılı kanyon, isparta ili sütçüler ilcesinde görmeye değer bir yer ısparta sütçüler. Isparta araba kiralama seçeneklerinden faydalanarak, d685 üzerinden 1 saat 16 dakika içerisinde yazılı kanyon tabiat parkı'na ulaşabilirsiniz.

Posting Komentar

0 Komentar